FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodna konferencija korisnika DB2 baze podataka

ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Udruženja korisnikarelacijskih baza podataka Hrvatske i Slovenije 'SQL Adria' danas seodržava međunarodna konferencija korisnika DB2 baze podataka.
ZAGREB, 23. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji Udruženja korisnika relacijskih baza podataka Hrvatske i Slovenije 'SQL Adria' danas se održava međunarodna konferencija korisnika DB2 baze podataka.

Najčešći korisnici DB2 (Data Base 2), IBM-ova proizvoda, su financijske ustanove, banke, osiguravajuća društva, mirovinski i zdravstveni fondovi.

Njihovi predstavnici, po riječima predsjednice Organizacijskog odbora konferencije Mojce Paulin, čine najveću grupu od pedesetak sudionika konferencije.

Teme skupa, uz informaciju od korištenju alata za upotrebu DB2, su pristup izgradnji platformi za skladištenje podataka (Data Warehouse - DW) te primjeri izgradnje i korištenja DW-a.

Udruženje SQL Adria postoji od 1995. godine. Dosad je održalo 27 konferencija i desetak seminara. Članovi su tvrtke iz Slovenije i Hrvatske, njih 13, te davatelji usluga, kao što su IBM i BMC, koji je i pokrovitelj današnje konferencije.

Relacijski model baze podataka temelji se na klasičnom tabelarnom modelu. Tablice se međusobno povezuju relacijama čija je glavna uloga čuvanje integriteta podataka, brže pretraživanje i izbjegavanje ponavljanja pojedinog podataka na više mjesta ili tablica.

SQL (Structured Query Language) je temelj relacijskog modela, a razvio ga je IBM početkom 70-ih godina. Služi za definiranje naredbi koje se koriste u različitim bazama podataka.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙