FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Forbes: najbogatiji Amerikanci uvećali bogatstvo treću godinu uzastopno

NEW YORK, 23. rujna 2005. (Hina) - Treću godinu zaredom američkibogataši uvećavali su svoje bogatstvo, pokazuje najnovije godišnjeistraživanje koje je proveo časopis Forbes, objavljeno u 24. godišnjemposebnom izdanju The Forbes 400.
NEW YORK, 23. rujna 2005. (Hina) - Treću godinu zaredom američki bogataši uvećavali su svoje bogatstvo, pokazuje najnovije godišnje istraživanje koje je proveo časopis Forbes, objavljeno u 24. godišnjem posebnom izdanju The Forbes 400.

Ukupna neto vrijednosti najbogatijih Amerikanaca u 2005. porasla je 125 milijardi, na 1.130 milijardi američkih dolara.

Svih 400 bogataša osim 26-orice na toj listi su milijarderi. Rastuće cijene nekretnina i nafte povećali su bogatstvo nekolicine i pomogli utrti put da se 33 novih uključi na listu najbogatijih, dok je tek 9 njih ispalo s liste.

Najbogatiji je ponovno William Gates, 49-godišnji osnivač Microsofta, s procijenjenom vrijednošću bogatstva od 51 milijardu dolara. Drugi je Warren Buffet, ulagač, s bogatstvom koje doseže 40 milijardi dolara. Slijedi Paul Allen, suosnivač Microsofta i financijer, 'težak' 22,5 milijardi dolara.

Na listi najbogatijih nalazi se još jedan tehnološki čarobnjak, osnivač računalne kompanije Dell, Michael Dell, s bogatstvom od 18 milijardi dolara. Slijedi softverski mag Lawrence Ellison, vlasnik Oraclea, sa 17 milijardi dolara vrijednom imovinom.

Osam članova liste najbogatijih s prošlogodišnje liste ove godine je ispalo s liste zbog smrti. Tako je umjesto nasljednika osnivača najvećeg svjetskog maloprodajnog lanca Wal-Marta Johna Waltona, koji je u lipnju poginuo u avionskoj nesreći, uskočila njegova žena Christy, i to na 6. mjesto najbogatijih.

Minimalno potreban iznos za uključivanje u prestižnu listu najbogatijih ove godine je 900 milijuna dolara, 150 milijuna više nego u 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙