FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rumunjska: šest mrtvih u poplavama

BUKUREŠT, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šest osoba je smrtno stradalo,a najmanje se četiri smatraju nestalim nakon novih poplava koje supogodile Rumunjsku u zadnja tri dana, prema najnovijim podatcimatamošnjih služba.
BUKUREŠT, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šest osoba je smrtno stradalo, a najmanje se četiri smatraju nestalim nakon novih poplava koje su pogodile Rumunjsku u zadnja tri dana, prema najnovijim podatcima tamošnjih služba.

Pet osoba utopilo se u Costinestiju (na jugoistoku zemlje), dok se tri stanovnika iz tog mjesta smatraju nestalima, nakon snažnih pljuskova koji su pogodili rumunjsku crnomorsku obalu.

I mnoga druga mjesta u pokrajini Constanta, na Crnome moru, poplavljena su i ostala su bez struje i vode za piće.

Još se jedna osoba drži nestalom u pokrajini Prahova (u središtu zemlje).

Državni tajnik u ministarstvu unutarnjih poslova Paul Dobre izjavio je da je više od 250 ljudi ugroženo, a gotovo 10.000 kuća je oštećeno u novom naletu vodenog vala.

Prema njegovim riječima, najteže su pogođeni stanovnici mjesta uz rijeke Prahovu i Ialomitu (na jugu zemlje), gdje je u noći sa srijede na četvrtak evakuirano više od 70 osoba.

Državna meteorološka služba predviđa idućih dana slično vrijeme, s kišom koje bi na jugoistoku zemlje moglo biti do 80 litara po četvornome metru.

Od početka ove godine, Rumunjsku su pogodile najteže poplave u zadnjih trideset godina, u kojima je smrtno stradala 71 osoba, više tisuća ih je ugroženo, a ukupna se materijalna šteta procjenjuje na više od 1,5 milijardu eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙