FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCK poslao pomoć poplavljenima u Međimurju i Rumunjskoj

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK)izvijestio je danas da je stanovništvu poplavljenog područjaMeđimurske županije poslao pomoć u najpotrebnijim artiklima -pokrivačima, posteljini i madracima.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestio je danas da je stanovništvu poplavljenog područja Međimurske županije poslao pomoć u najpotrebnijim artiklima - pokrivačima, posteljini i madracima.

U tijeku je raspodjela 300 pokrivača, 250 kompleta posteljine i 100 madraca na poplavljenom području Međimurske županije, priopćio je danas Hrvatski Crveni križ. Navodi i da će procijeniti dodatne potrebe ugroženog pučanstva te da su u stalnoj vezi s čakovečkim Crvenim križem kako bi zajednički pratili razvoj situacije i pružanja pomoći.

Kako bi se život na poplavljenim područjima što prije normalizirao, HCK će nakon povlačenja vode na pogođena područja poslati specijalne aparate za isušivanje prostora, navodi se u priopćenju.

Podsjećaju i kako su odmah nakon izlijevanja Mure djelatnici i volonteri čakovečkog Crvenog križa iz svog priručnog skladišta raspodijelili sve raspoložive količine pokrivača, posteljine i manje rezerve hrane.

HCK je izvijestio i da je danas za Rumunjsku krenuo njihov kamion s humanitarne pomoći koju hrvatska Vlada šalje na područja pogođena katastrofalnim poplavama. Pomoć se sastoji od 1000 kompleta posteljine (plahte, jastučnice, jastuci i pokrivači) i 50 kreveta na rasklapanje.

Ista takva pošiljka prije nekoliko dana isporučena je Bugarskom Crvenom križu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙