FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poplave ponovno u Rumunjskoj i Bugarskoj

BUKUREŠT/SOFIJA, 21. rujna 2005. (Hina/dpa) - Poplave su u srijeduopet pogodile Rumunjsku i Bugarsku, a najnoviji snažni pljuskovipoplavili su više od tisuću kuća zbog čega su uvedene izvanrednemjere.
BUKUREŠT/SOFIJA, 21. rujna 2005. (Hina/dpa) - Poplave su u srijedu opet pogodile Rumunjsku i Bugarsku, a najnoviji snažni pljuskovi poplavili su više od tisuću kuća zbog čega su uvedene izvanredne mjere.

Na jugu i jugoistoku Rumunjske najnoviji vodeni val potopio je oko tisuću kuća u 17 od 41 upravnog okruga u toj zemlji.

Više stotina ljudi očekuje evakuaciju: u okrugu Prahova helikopteri spašavaju ljude s krovova, izjavio je ministar unutarnjih poslova Vasile Blaga.

Tridesetak gradova i sela ostalo je u srijedu bez električne energije. Jedna se osoba u utorak utopila, a jedna se smatra nestalom. Bukureštanci su u srijedu pročišćavali odvodni sustav koji nije mogao primiti 100 litara kiše po četvornom metru, koliko je palo od ponedjeljka.

U Bugarskoj su se u utorak utopile dvije žene, a 260 kuća je poplavljeno nakon dva kišna dana. Šezdesetak kuća se već srušilo.

Mnoge ceste u Bugarskoj su oštećene ili su neprohodne, a zbog porasta vodostaja rijeke Jantre pristupilo se učvršćenju nasipa u gradu Dolna Oryahovica koje je trajalo 20 sati.

Rumunjska i Bugarska ove su godine već više puta bile žrtve pogubnih poplava. Više od 80 osoba smrtno je stradalo u objema zemljama, a poplavljeni su deseci tisuća kuća, stotine kilometara cesta i željezničke pruge, kao i deseci tisuća hektara obradive zemlje. Ukupna šteta dostiže milijarde dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙