FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šijitski poglavar pozvao vjernike u Iraku da glasuju za ustav

NAJAF, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šijitski poglavar, veliki ajatolahIshak al-Fayad, pozvao je u četvrtak Iračane da glasuju za prijedlogustava o kojemu će se glasovati na referendumu 15. listopada i da se uvelikom broju odazovu na izbore.
NAJAF, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Šijitski poglavar, veliki ajatolah Ishak al-Fayad, pozvao je u četvrtak Iračane da glasuju za prijedlog ustava o kojemu će se glasovati na referendumu 15. listopada i da se u velikom broju odazovu na izbore.

"Pozivam građane da dođu na izbore i da se očituju za ustav", rekao je veliki ajatolah na konferenciji za tisak u svetom gradu Najafu, južno od Bagdada.

"U ustav su ugrađena prava svih zajednica u zemlji, bez iznimke", dodao je šijitski ajatolah, čija je vjerska zajednica većinska u Iraku.

Parlament je u nedjelju dao zeleno svjetlo UN-u za tiskanje oko 5 milijuna primjeraka ustava kako bi ih podijelili stanovništvu prije referenduma.

Iračka islamska stranka, najveća sunitska politička stranka, pozvala je nedavno na odbacivanje prijedloga ustava jer misli da je načelo federalizma uvod u podjelu zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙