FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuski premijer najavio mjere za podizanje nataliteta

PARIZ, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique deVillepin najavio je u četvrtak niz mjera radi poticanja rođenja trećegdjeteta u francuskim obiteljima, zahvaljujući bolje plaćenomporodiljskom dopustu i poreznoj olakšici za troškove čuvanja djece.
PARIZ, 22. rujna 2005. (Hina/AFP) - Francuski premijer Dominique de Villepin najavio je u četvrtak niz mjera radi poticanja rođenja trećeg djeteta u francuskim obiteljima, zahvaljujući bolje plaćenom porodiljskom dopustu i poreznoj olakšici za troškove čuvanja djece.

Premijer je najavio mjere u korist nataliteta nakon konzultiranja s osam ministara, obiteljskim udrugama i sindikatima.

"Pored porodiljskog dopusta od tri godine koji će i dalje postojati, žene će sada moći koristiti, s trećim djetetom, kraći porodiljni dopust, u trajanju godinu dana", izjavio je Dominique de Villepin.

"Taj će dopust biti bolje plaćen, u visini 750 eura mjesečno, to jest gotovo 50 posto više od sadašnjeg porodiljnog dopusta u trajanju tri godine", dodao je premijer.

Ta će mjera stupiti na snagu 1. srpnja 2006. godine, a stajat će gotovo 140 milijuna eura godišnje.

S 1,9 djetetom po ženi, Francuska se može podičiti, odmah iza Irske, najvišom stopom plodnosti među 25 zemlje Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙