FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROMF: udio na tržištu na kraju kolovoza 32,63 posto

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Raiffeisen obvezni mirovinski fond(ROMF), koji je zadnjeg dana kolovoza imao 396.935 članova, drži 32,63posto tog segmenta tržišta, objavili su iz ROMF-a.
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Raiffeisen obvezni mirovinski fond (ROMF), koji je zadnjeg dana kolovoza imao 396.935 članova, drži 32,63 posto tog segmenta tržišta, objavili su iz ROMF-a.

Prinos ROMF-a u prvih osam mjeseci iznosio je 3,97 posto, što je jedan postotni poen više od prosječnog prinosa obveznih mirovinskih fondova (MIREX), koji je u isto vrijeme iznosio 2,97 posto.

Prinos ROMF-a u zadnjih godinu dana iznosio je 10,60 posto dok je prosječni prinos fondova u istom razdoblju iznosio 8,94 posto.

Imovina Fonda krajem kolovoza iznosila je 3,18 milijardi kuna što predstavlja povećanje za 30,07 posto od početka ove godine.

Iz ROMF-a su izvijestili kako su na domaćem tržištu ugovorili prve forward transakcije, kojima je cilj zaštititi imovinu fonda od nepovoljnih kretanja tečajeva stranih valuta.

Za sada je ROMF u mogućnosti koristiti devizne forward ugovore kojima se imovina fonda može zaštititi od tečajnog rizika, a uskoro će od Hagene zatražiti odobrenje za ulaganje imovine u financijske izvedenice na stranim tržištima kapitala, što će im omogućiti zaštitu imovine fonda i od drugih vrsta rizika, a posebno od rizika promjene kamatnih stopa što je iznimno važno, najavljuju iz ROMF-a.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙