FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mačak Sylvester sudjeluje u predizbornoj kampanji u Poljskoj

VARŠAVA, 22. rujna 2005. (Hina/DPA) - Lik iz animiranog filma LooneyTunesa mačak Sylvester postao je ovaj tjedan središnji lik predizbornekampanje u Poljskoj uoči parlamentarnih izbora koji će se održati unedjelju.
VARŠAVA, 22. rujna 2005. (Hina/DPA) - Lik iz animiranog filma Looney Tunesa mačak Sylvester postao je ovaj tjedan središnji lik predizborne kampanje u Poljskoj uoči parlamentarnih izbora koji će se održati u nedjelju.

Stranka Građanska platforma (PO) pokušala je uz pomoć velike igračke s likom mačka Sylvestera ('mislim da sam vidio micu macu') obraniti svoj prijedlog porezne reforme zbog koje su se našli pod kritikama Stranke zakona i pravde (PiS).

U televizijskoj reklami u kojoj bi trebali biti prikazani navodni štetni učinci PO-ova plana da se uvede jedna stopa poreza od 15 posto, PiS je prikazao plišanog mačka Sylvestera kako se spotiče po dječjoj sobi i hranu koja nestaje iz hladnjaka, sugerirajući tako da bi PO-ove liberalne reforme mogle 'pojesti' proračun Poljaka sa srednjim prihodima dok će bogati time postati još bogatiji.

PiS želi zadržati sadašnji progresivni porezni sustav od 40, 33 i 19 posto u kojem oni koji najviše zarađuju plaćaju i najveći porez. Ta je stranka također i za to da jedna stopa poreza na dodanu vrijednost od 22 posto ostane i dalje na snazi.

No kandidat PO-a za premijera PO-e Jan Maria Rokita i njegova stranačka kolegica Hanna Gronkiewicz-Waltz, mahali su plišanim mačkom Sylvesterom pred novinarima, objašnjavajući da će ta igračka biti jeftinija sedam posto kada se prema njihovoj poreznoj reformi uvede i jedna stopa poreza na dodanu vrijednost od 15 posto.

No upotreba mačka Sylvestera u predizbornoj kampanji nije baš jako razveselila Poljake pa ispitivanje javnog mišljenja pokazuje da ih je samo 40 posto raspoloženo za izlazak na birališta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙