FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba slika dviju slikarica iz Crne Gore

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - U Galeriji MORH-a "Zvonimir" večerasje otvorena izložba slika dviju akademskih slikarica iz Crne GoreNatalije Đuranović i Ele Božović.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - U Galeriji MORH-a "Zvonimir" večeras je otvorena izložba slika dviju akademskih slikarica iz Crne Gore Natalije Đuranović i Ele Božović.

Izložbu je priredila Nacionalna zajednica Crnogoraca Hrvatske, a bit će otvorena do 23. rujna.

Ela Božović (1974.) izložila je 16 ulja na platnu naslikanih od 1997. do 2002. Njezino je asocijativno-apstraktno slikarstvo vrlo izražajno, a odlikuje ga istraživački oprez i strpljivost kojima pokušava naći svoj pravi slikarski smjer, kaže u katalogu likovna kritičarka Olga Perović.

Ela Božović završila je Likovnu akademiju na Cetinju u klasi prof. Branislava Sekulića. Do sada je desetak puta izlagala u svojoj zemlji i inozemstvu. Članica je crnogorskog Udruženja likovnih umjetnika.

Natalija Đuranović (1968.) izložila je 18 ulja na platnu nastalih od 1999. do 2004. Pripada skupini mladih umjetnika koji su crnogorsku likovnost osvježili nesputanim i raznovrsnim stvaralaštvom. Izražajnost i slojevitost u gradnji kompozicije vide se i u njezinim novim slikama nastalima u zadnje dvije godine, piše Olga Perović.

Natalija Đuranović također je završila Likovnu akademiju na Cetinju u klasi prof. Sekulića gdje je i magistrirala. Do sada je desetak puta izlagala u zemlji i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙