FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi teroristički čin u Hrvatskoj - talijanski tisak

RIM, 20. rujna 2005. (Hina) - Talijanska glasila izvješćuju u utorak ojučerašnjoj eksploziji u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu ističućikako je to prvi teroristički napad u Hrvatskoj.
RIM, 20. rujna 2005. (Hina) - Talijanska glasila izvješćuju u utorak o jučerašnjoj eksploziji u britanskom veleposlanstvu u Zagrebu ističući kako je to prvi teroristički napad u Hrvatskoj.

"Za sada nema službene verzije o dinamici događaja. Hrvatska nije nikada bila na meti međunarodnih terorističkih organizacija niti su bili zabilježeni napadi na diplomatska i ekonomska sjedišta drugih zemalja, ali su neka europska veleposlanstva proteklih mjeseci dobila prijeteća pisma, vjerojatno povezana s rastućim protueuropskim osjećajem nakon što je Bruxelles u ožujku donio odluku o suspenziji sine die početka pregovora za ulazak u EU", piše u utorak list "Corriere della Sera".

List naglašava kako je Velika Britanija bila jedna od europskih zemalja koja je najviše kritizirala Hrvatsku zbog njezine nesuradnje s Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije.

Ostali listovi opisuju zagrebački događaj na sličan način.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙