FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Charleroi tužio FIFA-u

BRUXELLES, 6. rujna 2005. (Hina/STA) - Čelnici belgijskog nogometnogprvoligaša Cherleroia podigli su tužbu protiv Međunarodne nogometnefederacija (FIFA).
BRUXELLES, 6. rujna 2005. (Hina/STA) - Čelnici belgijskog nogometnog prvoligaša Cherleroia podigli su tužbu protiv Međunarodne nogometne federacija (FIFA).

Belgijanci optužuju krovnu nogometnu organizaciju da krši zakone Europske Unije (EU), te koristi svoju poziciju u nogometu.

"FIFA tjera klubove da puste igrače kako bi mogli igrati za svoje reprezentacije i time krši zakone EU," poručio je odvjetnik Charleroia, Jean Pierre Deprez.

Njihovu tužnu, koju su podnijeli na Trgovačko sudu, podržala je i skupina najmoćnijih svjetskih klubova, poznatija kao G14.

Vodstvo belgijskog prvoligaša se odlučilo na tužbu nakon što se njihov igrač Marakonac Abdelmaid Oulmers ozlijedio za vrijeme prijateljske utakmice protiv Burkine Faso. Marokanac je zbog teške ozljede gležnja s terena izbivao šest mjeseci, a kompletne troškove operacije i oporavka platio je klub.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙