FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova banka od 1. rujna s imenom OTP banka Hrvatska

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Nova banka od 1. rujna poslovat ćepod imenom OTP banka Hrvatska dioničko društvo, ili skraćeno OTP bankad.d., odlučila je danas Glavna skupština banke.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Nova banka od 1. rujna poslovat će pod imenom OTP banka Hrvatska dioničko društvo, ili skraćeno OTP banka d.d., odlučila je danas Glavna skupština banke.

Uz promjenu imena, banka će promijeniti i svoj zaštitni znak i vizualni identitet, a, usklađeno s OTP grupacijom, osnovna boja bit će zelena, izvijestili su danas iz Banke.

Izmjena statuta, koja predviđa i promjenu imena i zaštitnog znaka banke, te oznake da je banka dio OTP grupe, bila je jedina točka današnje Glavne skupštine koja je održana u Zadru.

Mađarska OTP bank od ožujka ove godine većinski je vlasnik Nove banke u kojoj ima 95,59 posto dionica.

OTP je u ožujku većinski vlasnički udio u Novoj banci kupio za 236 milijuna eura od dotadašnjih većinskih dioničara zagrebačke tvrtke Reginter, SEEf Holdinga te američkog SWR Investments.

Nova banka je nastala je 2002. godine spajanjem Dalmatinske, Istarske i Sisačke banke, te spajanjem s Dubrovačkom bankom tijekom prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙