FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pakistan: Prosvjedi protiv Musharrafa razočarali organizatore

ISLAMABAD, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pozivi na prosvjede u petakširom Pakistana protiv vlasti predsjednika Perveza Musharrafapretvorili su se u još jedan prikaz nemogućnosti pakistanske oporbe damobilizira masovnu potporu.
ISLAMABAD, 9. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Pozivi na prosvjede u petak širom Pakistana protiv vlasti predsjednika Perveza Musharrafa pretvorili su se u još jedan prikaz nemogućnosti pakistanske oporbe da mobilizira masovnu potporu.

Prije tjedan dana islamističke stranke nisu uspjele izvući ljude na ulice da prosvjeduju protiv omekšavanja stajališta Pakistana prema Izraelu nakon iznenadnog sastanka između ministara vanjskih poslova dviju zemalja.

Ovog puta su se stranke Benazir Bhutto i Nawaza Sharifa, dvoje bivših premijera koji žive u egzilu, pridružile islamistima u prosvjedu na kojem se tražila ostavka Musharrafa, ali je rezultat ponovno bio razočaravajući.

Stranke su se nadale da će prosvjednici zakrčiti ulice u većim pakistanskim gradovima, ali njihova se očekivanja nisu ispunila budući da je na ulice izašao tek manji broj prosvjednika.

Promet se normalno odvijao i većina dućana je bila otvorena u Lahoreu. U Karachiju je bila ipak nešto drukčija slika: roditelji nisu pustili djecu u školu, ispiti na sveučilištu su otkazani i bilo je poteškoća s javnim prijevozom.

U Islamabadu su oporbeni parlamentarci bojkotirali sjednicu nacionalne skupštine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙