FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Matušić: Račanove izjave o stanju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji su notorne laži

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Dubrovačko-neretvanskogHDZ-a Frano Matušić neprimjerenom je i notornom laži danas nazvaoizjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana, da HDZ provodi političkonasilje u toj županiji.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Dubrovačko-neretvanskog HDZ-a Frano Matušić neprimjerenom je i notornom laži danas nazvao izjavu predsjednika SDP-a Ivice Račana, da HDZ provodi političko nasilje u toj županiji.

Te Račanove izjave pokazuju da je krivo obaviješten, ili da namjerno iznosi neistine kako bi skrenuo pozornost s činjenice da mu je gotovo cijeli ogranak u Jastrebarskom prešao u HDZ, ustvrdio je Matušić na konferenciji za novinare u Saboru.

Govoreći o Račanovim optužbama i događajima na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, Matušić je rekao da je upravo suprotno, da političko nasilje u toj županiji radi SDP s Nezavisnom, Jambinom listom i drugim partnerima.

Objasnio je, da su vijećnici iz vladajuće koalicije potpuno mirno i u demokratskoj atmosferi saslušali sve istupe oporbenih vijećnika na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak.

Oporba je pak, kaže Matušić, govore vladajućih "popratila urlikanjem, fizičkim nasrtajima i prijetnjama".

Odbacio je i tvrdnje da su vladajući nasilno oduzeli mandat HSP-ovcu Miši Veraji i falsificirali njegovu ostavku.

Riječ je, kaže, o ostavci koju je Veraja potpisao unaprijed, a koju je HSP aktivirao 15. rujna.

Tu je ostavku na sjednici Skupštine Stipe Gabrić Jambo istrgnuo iz ruku predsjednika Mandatno-imunitetnog povjerenstva i dao je Veraji, koji ostavku nije htio vratiti, tvrdeći da je falsificirana, rekao je Matušić.

"Da je riječ o falsifikatu, Veraja bi pristao na grafološko vještačenje, a on je, umjesto toga, ostavku ukrao i vjerojatno uništio", uvjeren je Matušić, koji napominje da je ostavka kopirana u nekoliko primjeraka, te da HSP ima potvrdu da je uručena.

"Ako su takve krađe Račanu prihvatljive, onda bi on pristao i na drumsko razbojništvo, samo da skine HDZ s vlasti", dodao je.

Ocijenio je da je oporbi cilj opstruirati rad Skupštine kako ona ne bi zasjedala puna tri mjeseca, čime bi Vlada bila prisiljena raspustiti Skupštinu i postaviti povjerenika, a zatim i raspisati nove županijske izbore.

No, Matušić je uvjeren kako se to neće dogoditi, jer, tvrdi, vladajući imaju većinu od 21 vijećnika, pa Skupština može nastaviti s radom.

Kazao je i da je potpuno siguran da će se prekinuta sjednica nastaviti prije isteka roka u kojem se mora održati, 28. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙