FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistan: Otet britanski inženjer i lokalni prevoditelj

KABUL , 1. rujna 2005. (Hina/AP) - U napadu skupine naoružanihmuškaraca, za koje se pretpostavlja da su talibanski pobunjenici, nakonvoj u zapadnom Afganistanu, u srijedu su oteti britanski inženjer injegov prevoditelj, pri čemu su poginula najmanje trojica policajaca upratnji, izvijestilo je u četvrtak afganistansko ministarstvounutarnjih poslova.
KABUL , 1. rujna 2005. (Hina/AP) - U napadu skupine naoružanih muškaraca, za koje se pretpostavlja da su talibanski pobunjenici, na konvoj u zapadnom Afganistanu, u srijedu su oteti britanski inženjer i njegov prevoditelj, pri čemu su poginula najmanje trojica policajaca u pratnji, izvijestilo je u četvrtak afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Britanac je radio na izgradnji autoceste od Kandahara do zapadnog grada Herata za jednu stranu građevinsku tvrku, izjavio je šef lokalne policije Allah Uddin Noorzi. Britanski je državljanin otet u srijedu nakon napada na konvoj.

Glasnogovornik britanskog veleposlanstva u Kabulu za AP je izjavio samo da se u Afganistanu "dogodio incident povezan s jednim britanskim državljaninom", no nije želio iznijeti više podataka. "Upravo radimo na što skorijem dobivanju konkretnijih informacija od afganistanske vlade", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙