FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Inzulin lantus za reguliranje šećera u krvi od 1. listopada bit će dostupan svim dijabetičarima bez obzira na dob, odlučilo je danas Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO). Do sada je lantus na listi lijekova HZZO-a bio dostupan samo djeci dijabetičarima do 18. godine života. "Lantus nije lijek prvog izbora već se propisuje kad se šećerna bolest ne može kontrolirati drugim lijekovima i na temelju stručnih smjernica", pojasnio je ministar zdravstva Neven Ljubičić na konferenciji za novinare nakon sjednice Upravnog vijeća.

ZAGREB - Hrvatska policija je prije više od godinu dana imala dojavu da se haški bjegunac Ante Gotovina skriva u vjerskom objektu na području Hrvatske, no nakon provjere utvrđeno je da je riječ o lažnoj dojavi, doznaje se u MUP-u. "Imali smo dojavu i neke informacije da bi se Ante Gotovina mogao skrivati u vjerskom objektu u Hrvatskoj, no nakon provjere, pri čemu su crkvene vlasti u Hrvatskoj bile više nego kooperativne, utvrdilo se da je informacija netočna", izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun, komentirajući izjavu glavne haške tužiteljice Carle Del Ponte u intervjuu za Daily Telegraph, objavljenom u utorak u internet izdanju novina, da se Gotovina skriva u franjevačkom samostanu u Hrvatskoj.

ZAGREB - Izvješće o izvršenju državnog proračuna za prvih šest mjeseci ove godine danas je bez rasprave i primjedbi prošlo matični saborski Odbor za financije i državni proračun. U tom je razdoblju državna blagajna uprihodovala 39,8 milijardi kuna ili 46 posto od planiranih 85,8 milijardi kuna. To je 7,3 posto ili 2,7 milijarde kuna više nego u istom razdoblju prošle godine. Porezi su državi donijeli nešto više od 23 milijarde kuna (6,3 posto više nego lani), a najviše PDV - 14,2 milijarde kuna.

ZAGREB - Royal mirovinsko osiguranje d.d. obilježilo je danas 15 godina provedbe projekta dokupa mirovine, a daljnju primjenu tog originalnog hrvatskog programa poduprli su okupljeni predstavnici gospodarstvenika i sindikata, te u ime hrvatske Vlade premijer Ivo Sanader. Sanader je pozvao socijalne partnere, prije svega gospodarstvenike, da prihvate mogućnost dokupa mirovine i uključe ga u kolektivne ugovore jer se radi o kvalitetnom socijalno-financijskom institutu koji u sebi nosi humanu notu, što je posebice važno u situaciji prijevremenog umirovljenja.

ZAGREB - Ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Mirko Galić priznao je danas da je HTV prekršio zakonsku odredbu o vremenskom ograničenju oglašavanja promidžbenih poruka, no naglasio je da namjera nije bila priskrbiti dodatne prihode. RTL televizija u srpnju je podnijela tužbu protiv HRT-a, tereteći HTV da je samo u prvih šest ovogodišnjih mjeseci na oba svoja programa prekršila zakon najmanje 593 puta. Ravnatelj HRT pojasnio je danas na sjednici Programskog vijeća HRT-a da je do prijestupa dolazilo jer je Dnevnik ponekad trajao dulje, pa bi marketinški fond predviđen za oglašavanje od 19 do 20 sati ušao u fond od 20 do 21 sat.

ZAGREB - Nakon dvomjesečne ljetne stanke, Hrvatski sabor sutra počinje redovno jesensko zasjedanje i svoju 16. sjednicu. Zastupnici će, kako je planirano, u sabornici provesti tri radna tjedna, a u prvom će raspraviti paket zakona koji će omogućiti da građani na slijedećim lokalnim izborima izravno biraju svoje općinske načelnike, gradonačelnike i župane.

ZAGREB - Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo suglasilo se poslijepodne da u HNS-ove zastupničke klupe sjedne Ivica Maštruko, bivši savjetnik predsjednika države. Zastupničke će klupe napustiti Željko Kurtov koji je u Sabor ušao kao Maštrukova zamjena. Konačno mišljenje o toj zamjeni dat će Hrvatski sabor.

ZAGREB - Državnoodvjetničko vijeće (DOV) danas je imenovalo trojicu novih zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Imotskom, Vinkovcima i Zadru. Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Imotskom imenovan je Petar Jukić, na istu dužnost u Vinkovcima dolazi Krunoslav Lozić, a u Zadru Rodoljub Vujica.

ZAGREB - U Zagrebu je danas počeo 4. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", čiji je cilj na vukovarskoj Ovčari. Na otvaranju utrke nazočnima su se obratili organizatori utrke, članovi Upravnog odbora Udruge dragovoljaca HOS-a, Siniša Šukunda i Miroslav Rožić, predsjednik Saveza udruga HOS-a Velimir Kvesić, te u ime Grada Zagreba Miro Laco, a u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Predrag Matić.

ZAGREB - Nakon više od pet godina pripreme i radova, danas je svečano otvorena zgrada Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je, sa završetkom izgradnje oko 3.000 četvornih metara prostora, objedinio djelovanje na jednoj lokaciji. Tako sada ta zagrebačka visokoškolska ustanova ima oko pet i pol tisuća četvornih metara objedinjenog prostora na adresi Prilaz baruna Filipovića 30.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙