FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Ponovno napad na jednog suca

TEHERAN, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Naoružani napadač napao jeiranskog suca u Teheranu i pucao mu u oko i ruku teško ga ranivši,priopćilo je iransko ministarstvo pravosuđa u nedjelju.
TEHERAN, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Naoružani napadač napao je iranskog suca u Teheranu i pucao mu u oko i ruku teško ga ranivši, priopćilo je iransko ministarstvo pravosuđa u nedjelju.

Službena iranska izvještajna agencija IRNA javila je da je sudac Mohammad Reza Aghazadeh vodio slučaj u kojem se radilo o krupnim kupoprodajama zemljišta u industrijskom predgrađu Teherana.

"Sada je na operaciji. Nadam se da će nam Bog pomoći da ga održimo na životu", rekao je novinarima ministar pravosuđa Jamal Karimirad.

Jedan iranski dužnosnik rekao je da pravosuđe osniva povjerenstvo koje bi trebalo raspraviti niz napada na suce koji su se u Iranu dogodili u posljednja četiri tjedna.

Početkom mjeseca jedan je sudac na smrt izboden u južnoj iranskoj provinciji Fars a u jugozapadnoj provinciji Khuzestanu drugi je sudac unakažen tako što mu je u lice bačena kiselina.

Hassan Moghaddas, sudac koji je nekoliko reformističkih disidenata osudio na zatvorske kazne, ubijen je iz vatrenog oružja u svom automobilu 2. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙