FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srpske željeznice najavile ukidanje 5000 radnih mjesta

BEOGRAD, 20. rujna 2005. (Hina/APA) - Srbijansko državno poduzeće"Železnice Srbije" namjerava do početka 2007. ukinuti ukupno 5000radnih mjesta i bit će podvrgnuto i procesu restrukturiranja,najavljuju poslovni čelnici.
BEOGRAD, 20. rujna 2005. (Hina/APA) - Srbijansko državno poduzeće "Železnice Srbije" namjerava do početka 2007. ukinuti ukupno 5000 radnih mjesta i bit će podvrgnuto i procesu restrukturiranja, najavljuju poslovni čelnici.

"Poduzeće će od 2007. biti organizirano kao holding a broj radnika bit će smanjen s trenutnih 23 na optimalnih 18 tisuća", najavio je izvršni direktor Milenko Šarančić.

ŽTP trenutno pregovara s Europskom investicijskom bankom o kreditu u visini 140 milijuna eura, od čega bi 80 milijuna eura trebalo biti uloženo u poboljšanje mreže željezničkih pruga a preostalih 60 milijuna u modernizaciju i kupovinu novih vlakova.

Šarančić također najavljuje da bi prvi privatni željeznički operateri mogli bi početi s radom u Srbiji već u prvim mjesecima 2006. a država će zainteresiranim poduzećima iz Srbije i inozemstva dodijeliti licence za korištenje infrastrukture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙