FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan Katrina gurnuo u neizvjesnost američke željeznice i silose

MINNEAPOLIS, 2. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke željeznice i silosisuočeni su s neizvjesnošću dok američki izvoznici žitarica očekujuvijesti o nastavku riječnog prijevoza nakon pustošenja koje jeprouzročio uragan Katrina.
MINNEAPOLIS, 2. rujna 2005. (Hina/AP) - Američke željeznice i silosi suočeni su s neizvjesnošću dok američki izvoznici žitarica očekuju vijesti o nastavku riječnog prijevoza nakon pustošenja koje je prouzročio uragan Katrina.

Silosi preuzimaju kukuruz, soju i pšenicu od poljoprivrednika na Srednjem Zapadu a željeznica ih prevozi do luka na istočnoj obali SAD-a, pri čemu više od polovine žitarica namijenjenih izvozu prolazi kroz New Orleans.

Taj se pak američki grad našao na udari uragana Katrina i nije poznato kada će njegovi lučki terminali biti obnovljeni i ponovno otvoreni.

Zato silosi i željeznica ne znaju trebaju li žitarice koje su obično prevozili brodovima Mississippijem prevoziti željeznicom ili kamionima. Dodatni su faktor neizvjesnosti kapaciteti željezničke mreže i pomorskih luka s obzirom na povećani teret.

"Jednostavno je prerano da bi se pokušalo odgovoriti na ta pitanja", kazao je Steve Forsberg, glasnogovornik kompanije Fort Worth, BNSF Railway Co. sa sjedištem u Teksasu.

U normalnim su uvjetima rujan i listopad najaktivnijih izvozni mjeseci kada je u pitanju izvoz kukuruza i soje, podsjetio je Jerry Fruin, profesor na fakultetu za poljoprivredu sveučilišta Minnesota i stručnjak za riječni prijevoz robe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙