FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Mariji Bistrici 274. zavjetno hodočašće Grada Zagreba

MARIJA BISTRICA, 11. rujna 2005. (Hina) - Više od dvadeset tisućavjernika okupilo se danas u Mariji Bistrici na 274. zavjetnomhodočašću Grada Zagreba u najveće marijansko svetište u Hrvatskoj.
MARIJA BISTRICA, 11. rujna 2005. (Hina) - Više od dvadeset tisuća vjernika okupilo se danas u Mariji Bistrici na 274. zavjetnom hodočašću Grada Zagreba u najveće marijansko svetište u Hrvatskoj.

Svetu misu na otvorenom predvodio je kardinal Josip Bozanić koji se zahvalio Zagrepčanima, posebno gradonačelniku Milanu Bandiću, što je njihovim novcem prije nekoliko dana popločena cesta Križnog puta na marijabistričkoj Kalvariji.

Nadbiskup zagrebački u propovijedi je posebni naglasak stavio na potrebu opraštanja među ljudima.

"Oprostiti treba svima i svaki put", kazao je Bozanić te dodao da opraštati ne znači zaboraviti ono što je počinjeno u prošlosti.

Bozanić se osvrnuo i na govor Pape Benedikta XVI. mladima u Koelnu te podsjetio da je Sveti Otac tada rekao da se crkvu može kritizirati jer je crkva "mreža dobrih i loših riba". "Ali, postoji velika razlika da li crkvu kritiziraju oni koji to čine iz ljubavi ili oni koji to čine iz interesa", rekao je Bozanić.

Obraćajući se mladima, kardinal ih je pozvao da "imaju snage ne vulgarizirati životni smisao novcem i besmislom koji vodi u razočarenje".

Zagrebački nadbiskup ponovno se osvrnuo i na "slučaj Brezovica", odnosno navodno zlostavljanje štićenika u Caritasovom domu. To je bora duboka zarezana na našemu licu, kazao je i dodao da su "mnogi htjeli Caritas obaviti zadahom nepodnošljive krivnje, a pri tomu su zaboravili koliko je dobra učinio taj isti Caritas".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙