FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Mariji Bistrici hodočašće konjskih zaprega

MARIJA BISTRICA, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U Nacionalnom svetištuMajke Božje Bistričke održano je danas Treće hodočašće konjskihzaprega.
MARIJA BISTRICA, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke održano je danas Treće hodočašće konjskih zaprega.

Tridesetpet zaprega iz 12 hrvatskih županija, koje su vodili jahači iz Križevaca i Zagorja, krenulo je jutros iz pet kilometara udaljene Zlatar-Bistrice na blagoslov koji im je udijelio upravitelj Svetišta, velečasni Zlatko Koren.

Svrha je hodočašća očuvati stare zagorske običaje "taksiranja" od Marije Bistrice do Zlatar-Bistrice, čime su nekad vlasnici konjskih zaprega zarađivali za život najviše prevozeći hodočasnike do najbliže željezničke postaje, rekao je dopredsjednik Županijske konjogojske udruge Blaž Mihaljinec, .

Također je napomenuo da su vlasnici konjskih zapreka sudjelovali na svetoj misi na otvorenom uz pratnju krapinske Gradske limene glazbe. Organizatori popularnog "vozočašća" su Savez društva hrvatskoga hladnokrvnjaka i Županijska konjogojska udruga iz Krapine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙