FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks najavio je danas da će se pred saborskim zastupnicima uskoro naći zakonski prijedlozi koji bi policiji, sudstvu i Uskoku trebali dati veće ovlasti i bolju opremu za borbu protiv organiziranog kriminala. Šeks je, gostujući u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga", ocijenio da nedavni napad na Fininu poslovnicu, u kojem su okrutno ubijena dva zaštitara, pokazuje da je organizirani kriminal uvijek korak ispred represivnog aparata. Policija stoga treba veće ovlasti i bolju opremljenost, zbog čega će se "morati žrtvovati neke građanske slobode", kazao je Šeks.

ZAGREB - Branko Vujanović, jedan od trojice hrvatskih državljana koje bugarska policija sumnjiči da su povezani s nekoliko mafijaških ubojstava u Sofiji, sam se danas prijavio zagrebačkoj policiji te je nakon kratkog obavijesnog razgovora pušten na slobodu. Branko Vujanović došao je jutros sa svojim odvjetnikom Zoranom Pilipovićem u sjedište zagrebačke kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici. Novinarima je izjavio da se odlučio prijaviti policiji nakon što je saznao da ga traže bugarske vlasti koje su za njim putem Interpola raspisale međunarodnu tjeralicu.

ZAGREB - U Ravnateljstvu policije danas je svečano pokrenut zajednički projekt hrvatske i britanske policije "Kriminalističko obavještajni sustav" kojemu je cilj jačanje sposobnosti MUP-a u suprostavljanju terorizmu i organiziranom kriminalu. Riječ je o tzv. twinning projektu koji u prvoj fazi provedbe s dva milijuna eura financira EU iz svog CARDS programa, a zajednički će ga provoditi Uprava kriminalističke policije MUP-a te britanski MUP i njezina Nacionalna kriminalističko-obavještajna služba (NCIS).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izrazio je danas uvjerenje da je jutrošnji teroristički čin u britanskom Veleposlanstvu u Zagrebu usmjeren protiv britanskih interesa, te da nema ishodište u rastućem euroskepticizmu u Hrvatskoj. Šeks je u emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" ocijenio kao "potpuno neosnovana i neistinita" nagađanja britanskih medija da iza terorističkog čina stoji rastući euroskepticizam u Hrvatskoj.

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osudio je danas jutrošnju eksploziju u Veleposlanstvu Velike Britanije kao "gnjusni teroristički čin" i ponudio svoju pomoć veleposlaniku Johnu Ramsdenu. Bandić u pismu Ramsdenu izražava žaljenje zbog "gnjusnog terorističkog čina koji se dogodio u Zagrebu, gradu u kojemu nastojimo sigurnost građana i svih njegovih gostiju održati na najvišoj mogućoj razini".

ZAGREB - SDP nije odustao od saborske rasprave o nepovjerenju, odnosno odgovornosti Vlade za "slučaj Liburnia", ali to ne će zatražiti na početku jesenskog zasjedanja, nego kad procijeni da je pravi trenutak, i to bez najave, izjavio je večeras predsjednik SDP-a Ivica Račan. "Ne odustajemo od poteza koje smo najavljivali, ali nismo blesavi da se naše inicijative utope u razna izvješća i sveopću raspravu o svačemu i ničemu", rekao je Račan u stanci zasjedanja SDP-ova Kluba zastupnika u sjedištu stranke.

ZAGREB - Nedostatan broj članova potrebnih za odlučivanje, spriječio je popodne saborski Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu da se očituje o temama koje će uskoro naći na skupnoj sjednici Hrvatskog sabora. Odbor je trebao raspraviti predloženu strategiju gospodarenja otpadom Hrvatske, kao i izvješća o polugodišnjem izvršenju državnog proračuna, te radu Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja u odnosu na državne potpore.

RIJEKA - Skupina riječkih ribara prosvjedovala je danas na mjestu planirane lokacije nove ribarske lučice koja će se, u sklopu Rijeka Gateway Projekta, preseliti iz središta grada na područje bivše tvrtke Torpedo, a koje ribari smatraju neodgovarajućim. Ribari, koje je poduprlo Udruženje ribara pri riječkoj Hrvatskoj obrtničkoj komori, smatraju da je prostor u bivšoj tvrtki Torpedo neodgovarajući za smještaj nove ribarske luke te da iz nje nije moguće uredno isplovljavanje i uplovljavanje ribarskih brodica, posebice za loša vremena.

POŽEGA - U organizaciji press centra za okoliš Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša prostornog uređenja i graditeljstva, u Požegi je danas počeo trodnevni Međunarodni forum okolišnih novinara na kojem sudjeluje 14 novinara iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Mađarske, Francuske i Engleske. "Cilj je Foruma pokrenuti istraživačko okolišno novinarstvo u Hrvatskoj u cilju očuvanja prirodnih bogatstava i zdravlja čovjeka, ali i ukazivanja na nužnost pravosudnog sankcioniranja onih koji ugrožavaju prirodu", istaknula je predsjednica Press centra za okoliš Hrvatske Verica Sikora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙