FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 9. do 12. rujna

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuiduća će dva dana biti relativno nepovoljna, a od nedjelje će sepopraviti te ljudima poboljšati raspoloženje i san, izvijestio jedanas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu iduća će dva dana biti relativno nepovoljna, a od nedjelje će se popraviti te ljudima poboljšati raspoloženje i san, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će situacija biti relativno nepovoljna. U poslijepodnevnim i večernjim satima mogući su pojačani zamor i glavobolje, a noću smetnje sa snom. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 5-6), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U subotu će stanje biti relativno nepovoljno što će kod osoba osjetljivih na vrijeme izazvati razdražljivost, glavobolju i nesanicu. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Koncentracija peluda korova zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 4-5), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U nedjelju će biometeorološka situacija biti relativno povoljna što će povoljno utjecati na raspoloženje i san. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 5-6), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U ponedjeljak se nastavlja relativno povoljno razdoblje što će povoljno utjecati na raspoloženje i san. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima ne preporučuje se izlaganje tjelesnom naporu. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje (jačina 5-6), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙