FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: bioprognoza od 13. do 15. rujna

ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će dana biti promjenjiva, uz relativno povoljna i nepovoljnarazdoblja, što će kod građana utjecati na raspoloženje i subjektivanosjećaj zdravlja, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo gradaZagreba.
ZAGREB, 12. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će dana biti promjenjiva, uz relativno povoljna i nepovoljna razdoblja, što će kod građana utjecati na raspoloženje i subjektivan osjećaj zdravlja, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo grada Zagreba.

U utorak se zbog povoljne bioprognoze nastavlja razdoblje dobrog raspoloženja. Kronični bolesnici ne bi trebali imati tegoba izazvanih vremenom. Kronični plućni bolesnici mogu dan iskoristiti za aktivnosti. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje jačine (4-6).

U srijedu će situacija biti relativno nepovoljna, a popodne u poboljšanju. Prije podne mogući su lošije raspoloženje, umor i prolazna glavobolja. Kronični srčani, reumatski i plućni bolesnici osjetljivi na vrijeme mogu imati dodatnih tegoba uzrokovanih vremenom. Poslijepodnevno poboljšanje povoljno će se odraziti na raspoloženje i san. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će niske jačine (3-5).

U četvrtak će stanje biti relativno povoljno što će povoljno utjecati na raspoloženje i subjektivan osjećaj zdravlja. Kroničnim reumatskim bolesnicima savjetuje se tjelovježba u ljepšem dijelu dana, a kroničnim plućnim bolesnicima ne preporučuje izlaganje tjelesnom naporu. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka s dominacijom peluda ambrozije. Ultravioletno zračenje bit će srednje jačine (4-6).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙