FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: bioprognoza od 16. do 19. rujna

ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebuidućih će se dana pogoršati što bi se moglo nepovoljno odraziti naraspoloženje osoba osjetljivih na vrijeme i kroničnih bolesnika,izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 15. rujna 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu idućih će se dana pogoršati što bi se moglo nepovoljno odraziti na raspoloženje osoba osjetljivih na vrijeme i kroničnih bolesnika, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak će situacija biti relativno povoljna uz pogoršanje tijekom dana (porast vlage u zraku i nagli pad tlaka) te su popodne i uvečer mogući pojačana razdražljivost, smetnje koncentracije i glavobolja. Kronični reumatski bolesnici imat će dodatnih poteškoća uzrokovanih vremenom, a kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima. Koncentracija peluda korova u zraku bit će visoka. Ultravioletno zračenje je srednje jačine (5-6), pa treba primjeniti zaštitu od sunca (zaštitna krema s faktorom 15, nošenje sunčanih naočala i šešira).

U subotu stanje će biti relativno nepovoljno (sparno) što će se kod osoba osjetljivih na vrijeme odraziti na raspoloženje uz moguću pojavu prolaznih glavobolja i noću poteškoća sa snom. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati dodatne tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, a reumatski bolesnici trebaju izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Koncentracija peluda korova zraku bit će umjerena. Ultravioletno zračenje bit će niske jačine (3-4).

U nedjelju će situacija biti nepovoljna (nagli porast tlaka zraka) što će se kod osoba osjetljivih na vrijeme odraziti na raspoloženje. Moguća je pojava prolaznih glavobolja i noću poteškoća sa snom. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati dodatne tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, a reumatski bolesnici trebaju izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Koncentracija peluda korova u zraku bit će umjerena, a ultravioletno zračenje niske jačine (2-3).

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje nepovoljne bioprognoze što će nepovoljno utjecati na raspoloženje i san. Kronični bolesnici osjetljivi na vremenske promjene mogu očekivati tegobe. Kroničnim plućnim bolesnicima preporučuje se zadržavanje u kućnim uvjetima, a reumatski bolesnici trebaju izbjegavati veća tjelesna opterećenja. Koncentracija peluda korova u zraku bit će niska, a ultravioletno zračenje niske jačine (2-3).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙