FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić primio predstojnika Hrvatskog Crvenog križa

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićprimio je danas predstojnika Hrvatskog Crvenog križa (HCK) NenadaJavornika koji ga je izvijestio o novim međunarodnim inicijativama i odrugim aktivnostima HCK-a, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je danas predstojnika Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Nenada Javornika koji ga je izvijestio o novim međunarodnim inicijativama i o drugim aktivnostima HCK-a, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Javornik je izvijestio Mesića o suradnji HCK-a s UNHCR-om oko nesmetanog povratka izbjeglih hrvatskih građana njihovim kućama te njihovom uključivanju u život lokalnih zajednica kroz različite humanitarne i socijalne programe.

Predstavio je inicijativu HCK-a za nadopunu međunarodnog humanitarnog prava u vezi bolje zaštite zarobljenika u logorima i kampovima.

Također je zamolio Mesića za podršku oko kandidature HCK-a za izbor u Upravni odbor Međunarodnog crvenog križa (MCK). Naime, MCK svake četvrte godine između 182 zemalja bira 20 članica u svoj Upravni odbor.

Bilo je riječi i o tome da je Hrvatska od zemlje koja traži pomoć postala zemlja koja pruža pomoć, pa je tako organizirana pomoć iz Hrvatske za stradale u New Orleansu, ali i u drugim katastrofama koje su se dogodile u svijetu, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙