FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati:
ZAGREB, 11. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Nakon požara u skladištima na Jankomiru, nema opasnosti po zdravlje ljudi, rečeno je na sinoćnjoj konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu, koju je sazvao gradonačelnik Milan Bandić. Uzeti su uzorci dima koji će biti analizirani, a sreća je što se širio vertikalno i nije zahvatio naseljena područja, rekao je ravnatelj zagrebačkog Zavoda za javno zdravstvo Josip Čulig. Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimir Šostar također je ustvrdio kako nema opasnosti za zdravlje građana.

- Požar, koji je poslije 13 sati buknuo u podrumu zgrade tvrtke "Trius" i proširio se na prostorije tvrtke "Top maziva" u kojima je uskladištena veća količina motornog ulja, lokaliziran je oko 19 sati. Prema prvim saznanjima izazvali su ga dvojica radnika (58 i 70 godina) koji su zavarivali u skladištu sa madracima i lakozapaljivim tekućinama. Jedan od dvojice ozlijeđenih vatrogasaca pri gašenju požara zadržan je u bolnici zbog opeklina.

ZAGREB - Hrvatski Crveni križ (HCK) izvijestio je da je u petak na račun američkog Crvenog križa uplatio 15.000 američkih dolara kao pomoć za poplavljeno stanovništvo u New Orleansu. Od prvog dana katastrofalnog uragana Katrina, HCK je bio u kontaktu s kolegama iz američkog Crvenog križa koji su izrazili svoje potrebe i to za sada isključivo u financijskim sredstvima, ističe se u priopćenju. HCK je otvorio žiro račun na koji svi građani i pravne osobe mogu uplatiti financijsku pomoć koja će se zatim poslati na račun američkog Crvenog križa (broj žiro računa je: 2340009-1511555516 poziv na broj 06).

ILOK - Svečanim programom održanim u parku u staroj gradskoj jezgri u Iloku je sinoć otvorena kulturna i gospodarska manifestacija 38. iločka berba grožđa kojom se tradicionalno označava početak berbe grožđa u srijemskom vinogorju. U nazočnosti velikog broja posjetitelja manifestaciju je otvorila ministrica pravosuđa i počasna građanka Iloka Vesna Škare Ožbolt poželjevši Iločanima dobru berbu grožđa i proizvodnju kvalitetnog vina. Na području Iloka nalazi se nešto više od 500 hektara vinograda.

NAŠICE - Komemoracijom i koncertom sinoć je u Našicama obilježena 120. obljetnica rođenja prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević (1885. -1923.). Zavičajni muzej Našice, Zagrebački operni studio i osječko Hrvatsko narodno kazalište organizirali su komemoraciju na Dorinom grobu pokraj kapele obitelji Pejačević. U našičkoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskoga održan je "Koncert vokalne lirike Dore Pejačević". Pod ravnanjem Antuna Petrišića nastupili su solisti osječkog HNK.

KRAPINA - U prepunoj krapinskoj Festivalskoj dvorani sinoć je održana završna večer 40. jubilarnih Svečanosti kajkavskih popevki Krapina 2005. Na Svečanostima - popularnom Krapinskom festivalu, moglo se čuti 26 novoskladanih kajkavskih popevki koje su izvodili uglavnom doajeni hrvatske zabavne glazbe, uz pratnju Orkestra HRT-a i pod ravnanjem najpoznatijih domaćih dirigenata.

VINKOVCI - Koncertom "Iz Bačke se još čuju tambure" u Vinkovcima je sinoć je u okviru 40. Vinkovačkih jeseni održan koncert Subotičkog tamburaškog orkestra. Pod ravnanjem osnivača i umjetničkog ravnatelja Stipana Jaramazovića Orkestar je izveo niz bunjevačkih plesova i kola te splet kola i pjesama iz Vojvodine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙