FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na aukciji dobila pravo da imenuje lik u knjizi S. Kinga

SAN FRANCISCO, 19. rujna 2005. (Hina/AP) - Nova knjiga Stephena Kingapriča o lutajućim zombijima koje kontroliraju mobilni telefoni, ajedan lik bi možda mogao dobiti ime Huizenga.
SAN FRANCISCO, 19. rujna 2005. (Hina/AP) - Nova knjiga Stephena Kinga priča o lutajućim zombijima koje kontroliraju mobilni telefoni, a jedan lik bi možda mogao dobiti ime Huizenga.

Kingovi obožavatelji su prošli tjedan proveli na eBayu natječući se međusobno na online aukciji kako bi dobili pravo da nadjenu ime jednom od likova iz knjige.

Akciju su autori koji prodaju pravo na imenovanje likova organizirali kao sakupljanje priloga za Projekt prvog amandmana, neprofitne udruge koja brani pravo na slobodu izražavanja pisaca i umjetnika.

Kada je prvi krug aukcije zaključen u nedjelju navečer Pam Alexander iz Fort Lauderdalea na Floridi osvojila je pravo da imenuje lik iz Kingovog romana "Mobitel" za 25.100 dolara.

"Mislila sam kako bi bilo super bratu za rođendan pokloniti da ima svoje ime u knjizi", rekla je Alexander čiji je brat Ray Huizenga dugogodišnji Kingov obožavatelj.

"To je definitivno ekstravagantno, ali to je nešto što se događa jednom u životu i vrijedi", dodala je.

Ona je u natjecanju pobijedila Paula Stegmana iz Papillona u Nebraski koji je digao hipoteku na kuću kako bi mogao sudjelovati u aukciji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙