FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawijeva skupina odgovorna za napad raketama u Aqabi

AMMAN, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Istraga o napadu raketama uAqabi (Jordan) dokazala je odgovornost skupine jordanskog ekstremistaAbu Musaba al-Zarqawija, izjavio je jordanski ministar unutarnjihposlova Auni Jervas, u okviru vijeća ministara.
AMMAN, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Istraga o napadu raketama u Aqabi (Jordan) dokazala je odgovornost skupine jordanskog ekstremista Abu Musaba al-Zarqawija, izjavio je jordanski ministar unutarnjih poslova Auni Jervas, u okviru vijeća ministara.

"Istraga je otkrila da je teroristička skupina koja je vodila napad u Aqabi povezana s ogrankom Al-Qaide terorista Abu Musaba al-Zarqawija", kazao je ministar u noći na srijedu.

Skupina Zarqawi preuzela je odgovornost u utorak za raketnu paljbu koja je u petak za cilj imala luku Aqabu (jug Jordana) i susjedno ljetovalište Eilat, na južnom kraju Izraela, pri čemu je ubijen je jordanski vojnik a drugi ranjen.

Jordan je u ponedjeljak navečer objavio da su "snage reda uspjele razotkriti skupinu povezanu s terorističkom mrežom, koja je došla iz Iraka kako bi izvršila taj zločin, te da su uhitile glavnog krivca, Sirijca Mohamada Hasana Abdalaha al-Sehlija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙