FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s poslodavcima potpisala ugovore za zapošljavanje branitelja

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosordanas je s 15 poslodavaca koji će zaposliti hrvatske branitelje (ilidjecu poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja) potpisala ugovoreo novčanoj potpori u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je s 15 poslodavaca koji će zaposliti hrvatske branitelje (ili djecu poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja) potpisala ugovore o novčanoj potpori u pojedinačnom iznosu od 100.000 kuna.

Time se ostvaruje provedba jedne od Vladinih mjera iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja, po kojem je do danas zaposleno više od 3.000 branitelja, rekla je Kosor.

Poslodavci s kojima je danas potpisan ugovor morat će na najmanje dvije godine zaposliti najmanje tri branitelja ili djecu poginulih, zatočenih ili nestalih branitelja.

Ovih 15 poslodavaca s kojima su sklopljeni ugovori izabrano je nakon provedenog natječaja. Prednost je dana projektima na otocima, područjima od posebne državne skrbi i područjima s visokom stopom nezaposlenosti.

Kosor je rekla kako je ukupno zaprimljeno 38 zahtjeva iz 14 županija, a odobreno je 15 zahtjeva koji su ispunjavali tražene kriterije i čiji su poslovni planovi ocijenjeni održivima.

Podsjetila je da je Ministarstvo nedavno s 10 braniteljskih zadruga potpisalo Ugovor o korištenju novčane potpore u pojedinačnom iznosu od 150.000 kuna. Kosor je najavila da će do kraja godine biti potpisani ugovori s još 10-ak braniteljskih zadruga.

Mjeru poticanja osnivanja zadruga branitelja ocijenila je posebno uspješnom i perspektivnom te podsjetila kako se rebalansom proračuna za njezinu provedbu u ovoj godini osigurana dodatna financijska sredstva u iznosu od 1.350.000 kuna, te sada iznose 3.350.000 kuna.

Predstavnici poslodavaca zahvalili su potpredsjednici Kosor ističući kako su vrlo ugodno iznenađeni što je ta Vladina inicijativa urodila plodom i pomogla poslodavcima. Izrazili su nadu da će se projekt još više proširiti i da će braniteljima osigurati posao i dulje od dvije godine koliko su se u ugovoru obvezali.

Predsjednik Konfederacije hrvatskih industrijalaca i poduzetnika Ivan Paradžik najavio je inicijativu da se unutar te udruge osnuje posebna udruga branitelja i poduzetnika koja bi im pomogla u rješavanju specifičnih problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙