FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatni udžbenici za djecu iz obitelji s osmero i više djece

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti - provodeći program dodjele besplatnihškolskih udžbenika djeci iz obitelji s osmero i više djece, koja takvuvrstu potpore ne ostvaruju po drugoj osnovi - ove će godine osiguratibesplatne udžbenike za 1291 dijete iz 311 obitelji, priopćeno jedanas iz Ministarstva.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti - provodeći program dodjele besplatnih školskih udžbenika djeci iz obitelji s osmero i više djece, koja takvu vrstu potpore ne ostvaruju po drugoj osnovi - ove će godine osigurati besplatne udžbenike za 1291 dijete iz 311 obitelji, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Za nabavku školskih udžbenika u ovogodišnjem državnom proračuju osigurano je 860.000 kuna.

Pravo na besplatne udžbenike imaju obitelji s osmero i više djece (tj. obitelji u kojima je zaključno s 30. lipnjem ove godine rođeno osmo dijete), a koje to pravo ne ostvaruju prema propisima iz socijalne skrbi, pravima branitelja iz Domovinskog rata, po gradskoj ili općinskoj odluci i slično, ističe se u priopćenju.

Od 1291 djeteta iz obitelji s osmero ili više djece, kojemu se osiguravaju besplatni udžbenici, je 923 osnovnoškolaca i 368 srednjoškolca.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti ujedno je pozvalo obitelji s osmero i više djece, koje udovoljavaju navedenim kriterijima za dodjelu besplatnih udžbenika, da se jave nadležnom centru za socijalnu skrb radi izdavanja potvrde koja se potom dostavlja Upravi za obitelj toga Ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙