FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: 119. brigada obilježava 14. obljetnicu

PULA, 6. rujna 2005.(Hina) - U povodu sutrašnjeg obilježavanja 14.obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske jedan od njezinihratnih zapovjednika brigadir Marijan Mužinić na današnjoj jekonferenciji za novinare u Puli rekao kako je kroza nju prošlo više od6500 građana južne Istre, od kojih više od 3000 iz Pule i prigradskihopćina.
PULA, 6. rujna 2005.(Hina) - U povodu sutrašnjeg obilježavanja 14. obljetnice osnutka 119. brigade Hrvatske vojske jedan od njezinih ratnih zapovjednika brigadir Marijan Mužinić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli rekao kako je kroza nju prošlo više od 6500 građana južne Istre, od kojih više od 3000 iz Pule i prigradskih općina.

Podsjetio je da je ta postrojba uglavnom djelovala na ličkoj bojišnici, a u Domovinskom ratu poginulo je sedam njezinih pripadnika, dok ih je osamdeset ostvarilo status hrvatskoga ratnog vojnog invalida. Brigadir Mužinić je istaknuo kako je dio postrojbe sastavljen uglavnom od dragovoljaca sudjelovao na stonskom ratištu u studenome 1991.

"Kako je preustrojem Hrvatske vojske 119. brigada ugašena kao vojna postrojba, grad Pula je obilježio njezin osnutak davanjem njezina imena jednoj ulici u Puli. To je samo dokaz korektne suradnje između nas i grada", kazao je brigadir Mužinić.

U povodu proslave 14. obljetnice osnutka 119. brigade sutra će biti položeni vijenci pred Središnjim križem na pulskom gradskom groblju te pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na pulskoj rivi. Pulski gradonačelnik Valter Drandić priredit će svečani prijam za sve pripadnike 119. brigade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙