FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Češki predsjednik Klaus sljedeći tjedan u Hrvatskoj

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Na poziv hrvatskog predsjednikaStjepana Mesića, predsjednik Češke Vaclav Klaus službeno će posjetitiHrvatsku od 6.-8. rujna, priopćeno je iz Ureda predsjednika učetvrtak.
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Na poziv hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, predsjednik Češke Vaclav Klaus službeno će posjetiti Hrvatsku od 6.-8. rujna, priopćeno je iz Ureda predsjednika u četvrtak.

Osim sa svojim domaćinom, češki predsjednik će se prvog dana posjeta, u utorak, susresti s predsjednikom Vlade Ivom Sanaderom i s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

U priopćenju se dodaje da je tijekom posjeta predviđeno potpisivanje Sporazuma o suradnji u području turizma i Memorandum o suradnji češkog ministarstva industrije i trgovine, te hrvatskog Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Za srijedu je najavljeno predavanje predsjednika Klausa na Diplomatskom forumu u Novinarskom domu kao i održavanje Hrvatsko-češkog poslovnog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

U okviru boravka u Zagrebu predviđeno je i otvaranje izložbe češke novinske fotografije te susret predsjednika Klausa s predstavnicima češke zajednice u Hrvatskoj, priopćava Ured predsjednika.

Nakon Zagreba, češko izaslanstvo posjetit će Dubrovnik, piše u priopćenju.

Predsjednik Klaus posjetio je Hrvatsku nekoliko puta na prethodnim dužnostima, a nakon razmjene posjeta predsjednika Hrvatske i Češke 2000. i 2001. godine, predsjednik Klaus po prvi put boravi u Hrvatskoj u službenom predsjedničkom posjetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙