FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otkrivena još dvojica iz skupine koja je dilala tuđim stanovima

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija otkrila je ipreostala dva člana prevarantske skupine koja je u Zagrebu početkomtravnja na prijevaru kao svoje prodavala tuđe stanove.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Zagrebačka policija otkrila je i preostala dva člana prevarantske skupine koja je u Zagrebu početkom travnja na prijevaru kao svoje prodavala tuđe stanove.

Početkom srpnja policija je uhitila 33-godišnjakinju zbog sumnje da je s tada još nepoznatim muškarcem na prijevaru prodala dva stana i zaradila ukupno 128 tisuća eura.

Utvrđeno je da je osumnjičena pod lažnim imenom od rođaka vlasnika unajmila stan u blizini Kvaternikova trga i nakon toga oglasila njegovu prodaju.

Na oglas se javila 49-godišnjakinja kojoj je prevarantica pokazala stan i predočila izvadak iz zemljišne knjige te je dogovorena prodaja stana za 60 tisuća eura.

Osumnjičenu se tereti da je na isti način u travnju prošle godine za 68 tisuća eura prodala stan na području Centra koji je unajmila s nepoznatim muškarcem.

Zagrebačka policije naknadno je otkrila identitet nepoznatog muškarca, 47-godišnjaka koji je potom i uhićen a tereti ga se da je prikupljao novac.

Nakon provedene kriminalističke obrade, policija je otkrila i preostalu dvojicu članova skupine, a riječ je o 38-godišnjaku za kojega se pretpostavlja da je organizator skupine i 37-godišnjem policajcu.

Organizator se od ranije zbog drugih kaznenih djela nalazi u zatvoru u Njemačkoj, dok je policajac prije 20-ak dana suspendiran zbog drugih povreda radne dužnosti, a jučer je priveden u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Policija je utvrdila da je organizator skupine pribavljao krivotvorenu dokumentaciju za stanove, dok je policajac prikupljao podatke o stvarnim vlasnicima stanova.

Policija je preostali prevarantski dvojac otkrila istražujući pljačke Tommya u Splitu i Erste Steiermarkische banke u Sesvetama s kojima se povezuje navodni organizator prevarantske družine Ivica Roguljić koji se nalazi u zatvoru u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙