FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katastrofalne kenijske ceste uzmu tri tisuće života godišnje

NAIROBI, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - U nesrećama na kenijskimcestama prepunim rupa godišnje pogiba tri tisuće ljudi, odnosno višeod osam svakog dana, što je jedna od najvećih stopa smrtnosti uprometu u svijetu, izjavio je u petak generalni direktor Kenijskogautomobilskog saveza David Njoroge.
NAIROBI, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - U nesrećama na kenijskim cestama prepunim rupa godišnje pogiba tri tisuće ljudi, odnosno više od osam svakog dana, što je jedna od najvećih stopa smrtnosti u prometu u svijetu, izjavio je u petak generalni direktor Kenijskog automobilskog saveza David Njoroge.

"To je 30-40 posto veća smrtnost nego u Velikoj Britaniji. Imamo jednu od najvećih stopa smrtnosti na svijetu", rekao je Njoroge.

Prometne nesreće sad su treći po redu najveći uzrok smrti u Keniji, zemlji s 32 milijuna stanovnika, nakon AIDS-a i malarije, stoji u vladinom statističkom izvješću.

Osim gubitka ljudskih života, nesreće predstavljaju i veliki financijski gubitak od 4 milijarde kenijskih šilinga (oko 320 milijuna kuna).

Kenijski vozači godinama se žale na stanje prometnica u svojoj zemlji, na kojima stalno moraju izbjegavati goleme rupe i koje su većinom makadamski putevi, a i s najvećih, poput one između Mombase i Nairobija, otpada asfalt.

"U cijeloj toj noćnoj mori osobito je frustrirajuće to što se toliko nesreća, dakle i smrti i ozljeda, može spriječiti", rekao je Njoroge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙