FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrtina somalijske djece umire prije pete godine

NAIROBI, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Više od 10 postosomalijske djece umire pri rođenju a četvrtina preživjelih umire prijepetog rođendana, prema jednoj od najgorih stopa dječje smrtnosti nasvijetu, priopćili su Liječnici bez granica (MSF) u ponedjeljak.
NAIROBI, 22. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Više od 10 posto somalijske djece umire pri rođenju a četvrtina preživjelih umire prije petog rođendana, prema jednoj od najgorih stopa dječje smrtnosti na svijetu, priopćili su Liječnici bez granica (MSF) u ponedjeljak.

MSF kaže da su zdravstveni uvjeti u Somaliji, koja je bez središnje vlade od 1991., pogoršani do zastrašujućih razmjera.

Većina somalijske djece umire od pothranjenosti i bolesti poput dijareje, te nedostupnosti zdravstvene njege zbog loše infrastrukture i nesigurnosti, rekao je šef MSF-a za Somaliju Colin McIlreavy.

Četrnaesti pokušaj nove uspostave vlade upravo je u tijeku, ali nova administracija predsjednika Abullahija Yusufa tek mora preuzeti kontrolu nad 10-milijunskim narodom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙