FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kenija: Najstariji osnovnoškolac (82) govorit će o važnosti obrazovanja u UN-u

NAIROBI , 9. rujna 2005. (Hina/dpa) - 85-godišnji Kenijac KimaniMaruge, polaznik drugog razreda osnovne škole u gradiću Eldoretu,otputovao je u četvrtak prvi put u životu zrakoplovom, u SjedinjeneDržave, gdje će na poziv UN-a sudionicima milenijskog summita teorganizacije koji će se idući tjedan održati u New Yorku, održatigovor o važnosti obrazovanja, izvijestio je BBC.
NAIROBI , 9. rujna 2005. (Hina/dpa) - 85-godišnji Kenijac Kimani Maruge, polaznik drugog razreda osnovne škole u gradiću Eldoretu, otputovao je u četvrtak prvi put u životu zrakoplovom, u Sjedinjene Države, gdje će na poziv UN-a sudionicima milenijskog summita te organizacije koji će se idući tjedan održati u New Yorku, održati govor o važnosti obrazovanja, izvijestio je BBC.

Kimani je novinarima kazao kako je vrlo uzbuđen zbog prvog putovanja zrakoplovom te je dodao kako se nada da će u Sjedinjenim Državama pokušati pronaći neku bogatu Amerikanku za koju bi se mogao oženiti. "Nema svrhe da se oženim nekom siromašnom, jer sam i ja siromašan", rekao je simpatični i vitalni starčić koji ima brojnu obitelj, čak i praunuke.

U osnovnu školu Kimani se upisao prošle godine, kada je vlada njegove zemlje stanovnicima omogućila besplatno školovanje. Objasnio je kako kada je bio mlad nije mogao pohađati školu jer je 50-tih morao sudjelovao u pokretu za oslobođenje zemlje od Britanaca. Novinarima je također kazao kako je jedan od razloga koji ga je potaknuo da se upiše u prvi razred osnovne škole naučiti čitati Bibliju, jer ne vjeruje baš svim verzijama koje čuje od svećenika na nedjeljnim misama.

Kimani je i predsjednik razreda Osnovne škole Kapkenduywa u kenijskom gradu Eldoretu u kojemu je i dvoje od njegovih 30 unuka. Preostalih 28 pohađa više razrede iste osnovne škole.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙