FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kenija predviđa drugo važno premještanje slonova

NAIROBI, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kenijska služba za faunu objavilaje u četvrtak da će uskoro transportirati stotine slonova iz okrugaLaikipia prema drugim rezervatima, u trenutku kad se odvija najvećipremještaj tih životinja u povijesti Kenije
NAIROBI, 8. rujna 2005. (Hina/AFP) - Kenijska služba za faunu objavila je u četvrtak da će uskoro transportirati stotine slonova iz okruga Laikipia prema drugim rezervatima, u trenutku kad se odvija najveći premještaj tih životinja u povijesti Kenije

Operacija premještanja 400 slonova iz nacionalnog rezervata Shimba Hills, prenapučenog slonovima, u nacionalni park Tsavo Est, puno prostraniji, počeo je 26. kolovoza.

Ta operacija je najvažnija u povijesti zemlje. Do danas je premješteno 59 slonova od 400.

"Nakon završetka premještanja iz Shimba Hillsa, predviđamo prijevoz slonova koji su uništili žetvu u Laikipiji.

Nekoliko stotina slonova - točan broj još nije utvrđen - bit će premješteno iz okruga Laikipie u dolini Rifta, prema drugim rezervatima u Keniji.

Broj slonova u okrugu Laikipia, 130 km sjeverno od Nairobija, procjenjuje se na najmanje 3200. To je područje savana koje obuhvaća približno 800 tisuća hektara. Stanovnici tog područja sve se više žale na upad debelokožaca na poljoprivredna dobra gdje uništavaju žetvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙