FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dirnut do suza zbog povlačenja iz Gaze

ZAGREB/JERUZALEM, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Izraelski premijer ArielSharon izjavio je u srijedu da mu snimke evakuacije židovskihnaseljenika iz pojasa Gaze "lome srce" i tjeraju "suze na oči" i svukrivnju za povlačenje preuzeo na sebe, prenose agencije.
ZAGREB/JERUZALEM, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je u srijedu da mu snimke evakuacije židovskih naseljenika iz pojasa Gaze "lome srce" i tjeraju "suze na oči" i svu krivnju za povlačenje preuzeo na sebe, prenose agencije.

"Ovo se ne može gledati bez suza u očima, a to se odnosi i na mene", rekao je Sharon u televizijskom obraćanju javnosti.

Sharon je pozvao naseljenike i njihove pristaše koji se protive povlačenju da ne napadaju vojnike koji su poslani da ih evakuiraju te da za povlačenje krive isključivo njega, prenosi Reuters.

"Želim apelirati na sve da ne napadaju policiju... i vojnike i ne krive njih niti im otežavaju stvari", rekao je Sharon.

"Napadajte mene. Ja sam odgovoran za ovo. Napadajte mene. Krivite mene", poručio je.

Izraelski premijer pohvalio je većinu naseljenika na njihovu "časnom i suzdržanom" ponašanju, kazavši da nasilno protivljenje evakuaciji predvode mladi i to većinom sa Zapadne obale koji su se ubacili u naselja u pojasu Gaze kako bi izazivali nerede.

Odao je priznanje i Palestincima na njihovim naporima da se povlačenje odvija u miru, prenosi France presse.

"Nema sumnje da Palestinci ulažu napore da se povlačenje odvija u miru", rekao je.

Sharon je ponovno naglasio da će njegov plan evakuacije 21 naselja u pojasu Gaze i četiri od 120 na Zapadnoj obali ojačati sigurnost Izraela i pridonijeti okončanju sukoba s Palestincima.

"Naseljavanje je ozbiljan program koji će se nastaviti i koji će se razvijati", rekao je izraelski premijer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙