FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nova banka od danas posluje kao OTP banka

ZADAR, 1. rujna 2005. (Hina) - Nova banka od danas posluje pod nazivomOTP banka, a tim je povodom predsjednik Uprave OTP banke HrvatskaDamir Odak u Zadru na konferenciji za novinare predstavio novivizualni identitet banke te govorio o poslovanju OTP grupe.
ZADAR, 1. rujna 2005. (Hina) - Nova banka od danas posluje pod nazivom OTP banka, a tim je povodom predsjednik Uprave OTP banke Hrvatska Damir Odak u Zadru na konferenciji za novinare predstavio novi vizualni identitet banke te govorio o poslovanju OTP grupe.

U posljednjih nekoliko godina, OTP banka je postala jednom od najuspješnijih bankarskih grupacija u srednjoj Europi, koja osim u Mađarskoj i Hrvatskoj, djeluje još u Bugarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj, opslužujući više od osam milijuna klijenata. Ima 843 poslovnice, a ukupna bančna aktiva je 17 milijardi eura, rekao je Odak. S aktivom dosadašnje Nove banke, ukupna aktiva OTP grupe je 18 milijardi eura, izajvio je.

Lani je OTP grupa ostvarila 580 milijuna eura dobiti, u što je uključena i dobit Nove banke.

Odak je pojasnio da OTP banka nema pojedinačnog većinskog vlasnika, već da su joj najveći vlasnici strani ulagači koji imaju 82 posto udjela među kojima nijedan nije dominantan.

Deset posto vlasničkog udjela imaju mađarski državljani, pravne ili fizičke osobe, a ostatak pripada međunarodnim financijskim institucijama.

OTP banka u Hrvatskoj koncentrirana je uz obalu i na sisačkom području, pa će tako poslovati kao domicilna banka u Istri, Dalmaciji, na dubrovačkom i sisačkom području. OTP banka u Hrvatskoj ima 92 poslovnice, a Odak najavljuje i jačanje prisustva banke u Zagrebu i u Splitu.

Predstavljen je i novi, OTP-ov vizualni identitet koji sam po sebi označava financijsku snagu.

Građani će dosadašnje kartice Nove banke moći i dalje koristiti sve do isteka roka valjanosti kartica, kada će biti promijenjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙