FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ ostvarila 341,9 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ)ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit u iznosu od341,9 milijuna kuna, što je u odnosu na prvu polovicu prošle godinemanja dobit za pet posto, pokazuju podaci iz financijskog izvješćaPBZ-a koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 30. kolovoza 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit u iznosu od 341,9 milijuna kuna, što je u odnosu na prvu polovicu prošle godine manja dobit za pet posto, pokazuju podaci iz financijskog izvješća PBZ-a koje prenosi Zagrebačka burza.

Kamatni prihodi PBZ-a u prvoj su polovici ove godine povećani u odnosu na prošlu godinu za 5,7 posto, na 1,16 milijardi kuna, pri čemu su prihodi od kamata od građana rasli po stopi od 0,67 posto, na 620,7 milijuna kuna, dok su prihodi od kamata od poduzeća smanjeni za laganih 0,2 posto, na 248,03 milijuna kuna.

Uz 7 postotno povećanje rashoda po osnovi kamata, neto kamatni prihod PBZ-a povećan je za 4,7 posto, na 658,25 milijuna kuna.

Povećanje, i to za 3 posto, na 154,45 milijuna kuna, bilježe i neto prihodi PBZ-a od provizija i naknada, a značajniji je porast, i to sa 17,8 milijuna kuna na više od 63,4 milijuna kuna, zabilježen i kod neto dobiti od ulaganja u vrijednosne papire.

Manji iznos ukupnih ostalih prihoda u odnosu na prethodnu godinu (za 22,5 posto) u pojašnjenju Uprave u financijskom izvješću se pojašnjava činjenicom da se naplata dividendi očekuje u zadnjem kvartalu ove godine.

U prvoj polovici ove godine PBZ bilježi i 4,2 postotno povećanje ukupnih operativnih troškova, na 515,48 milijuna kuna, pri čemu su najvećih 10,5 posto, na 215,7 milijuna kuna povećani troškovi osoblja.

Aktiva banke je pak na kraju lipnja ove godine iznosila gotovo 42,7 milijardi kuna ili 3,8 posto više nego na kraju 2004. godine.

Nedavno je iz PBZ-a objavljeno i kako je cijela PBZ Grupa (PBZ, Međimurska banka, PBZ American Express, PBZ Leasing, PBZ Invest, PBZ Stambena štedionica, PBZ Nekretnine te PBZ Croatia osiguranje društvo za upravljanje mirovinskim fondom) u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 410 milijuna kuna ili 19,3 posto više nego u prvih šest mjeseci lani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙