FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poruka solidarnosti Hrvatskog Caritasa vodstvima triju američkih Caritasa

ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga Caritasa pomoćnibiskup zagrebački Josip Mrzljak uputio je pismo vodstvima trijuameričkih Caritasa u kojemu izražava solidarnost i potporu HrvatskogCaritasa i vjerničke zajednice u Hrvatskoj njihovim naporima u ovimteškim trenucima.
ZAGREB, 7. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga Caritasa pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak uputio je pismo vodstvima triju američkih Caritasa u kojemu izražava solidarnost i potporu Hrvatskog Caritasa i vjerničke zajednice u Hrvatskoj njihovim naporima u ovim teškim trenucima.

Na početku pisma biskup Mrzljak navodi kako piše potaknut potresnim slikama i izvješćima koje iz dana u dan pratimo putem medija, a koji oslikavaju stradanja stanovnika New Orleansa i drugih područja s juga SAD-a.

"Prošavši nedavno u Hrvatskoj ratne strahote i razaranja, svjesni smo i napora koje morate ulagati da unesrećenim ljudima pružite najnužniju pomoć i ublažite bol zbog gubitaka najmilijih. Nesreća i patnja ne poznaju granice. Suosjećamo s patnjama stradalnika sa zahvalnošću se prisjećajući vaše pomoći kada je ona nama bila najpotrebnija", ističe biskup.

Izražavajući u ime Hrvatskog Caritasa i vjerničke zajednice u Hrvatskoj solidarnost i potporu u njihovim naporima u ovim teškim trenucima, Mrzljak napominje kako su u tu svrhu ovih dana građanima i tvrtkama u Hrvatskoj otvorili mogućnost da i sami pomognu najpotrebnijima na području pogođenom uraganom Katrina, kako bi u okvirima svojih mogućnosti pridonijeli ublažavanju posljedica te velike katastrofe.

"Zajedno smo s vama u molitvi pred Gospodinom u želji da materijalne i duhovne rane stradalih što prije zacijele", navodi biskup, izražavajući bratsku solidarnost i ohrabrenje.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa pismo je uputio Catholic Charitiesu USA, Catholic Relief Servicesu i Catholic Campaignu for Human Development.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙