FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obilježen Dan Varaždinske županije

VARAŽDIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Povodom obilježavanja DanaVaraždinske županije, 8. rujna, i blagdana Male Gospe večeras je ugledalištu varaždinskog HNK održan program svečane sjednice Županijskeskupštine.
VARAŽDIN, 8. rujna 2005. (Hina) - Povodom obilježavanja Dana Varaždinske županije, 8. rujna, i blagdana Male Gospe večeras je u gledalištu varaždinskog HNK održan program svečane sjednice Županijske skupštine.

Tom su prigodom dodijeljena nagrade Varaždinske županije za 2005. Nagradu za životno djelo dodijeljeno je posthumno Arturu Takaču koji je bio svestrani varaždinski sportaš. Nagradu za iznimna postignuća dodijeljena su odbojkaškom klubu Varaždin i Ivanu Biškupu, direktoru tvrtke Autobusni promet (AP). Nagradu za doprinos ugledu i promicanju Varaždinske županije u zemlji i svijetu dobila je županijska radio postaja Radio Varaždin, a Zvonko Biškup nagrađen je za zasluge u vatrogastvu.

Prigodnim riječima ispred mnogobrojnih uzvanika i gostiju obratio se i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je tom prilikom istaknuo projekte ulaganja županije u obrazovanje mladih i infrastrukturu kako bi se postigao viši standard budući da Varaždinska županija zaostaje za hrvatskim prosjekom po broju visokoobrazovanih građana i da ima 30 posto niže plaće.

Nazočne je pozdravio i varaždinski biskup msgr. Marko Culej te gradonačelnik Ivan Čehok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙