FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žetvene svečanosti bačkih Hrvata završene proštenjem

SUBOTICA, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Preko tri tisuće katolika Hrvataokupilo se u nedjelju na proslavi svetkovine Marije Majke Božje naistoimenom svetištu pokraj Subotice, čime je istodobno obilježen krajžetvenih svečanosti bačkih Hrvata.
SUBOTICA, 28. kolovoza 2005. (Hina) - Preko tri tisuće katolika Hrvata okupilo se u nedjelju na proslavi svetkovine Marije Majke Božje na istoimenom svetištu pokraj Subotice, čime je istodobno obilježen kraj žetvenih svečanosti bačkih Hrvata.

"Život biraj, a Bog je život - slijedimo taj put", bila je glavna poruka okupljenim vjernicima pomoćnog biskupa zagrebačkog Valentina Pozaića, koji je predvodio tradicionalno misno slavlje na Bunariću, koje se svake godine organizira posljednje nedjelje u kolovozu.

Dolazak i sudjelovanje pomoćnog biskupa zagrebačkog rektor Svetišta Andrija Kopilović ocijenio je kao važnu potporu i ohrabrenje katolicima Hrvatima na sjeveru Vojvodine.

Bunarićko proštenje na Svetištu Majke Božje među najvećim je godišnjim okupljanjima katolika Hrvata i za očuvanje njihova nacionalna identiteta jedna od najznačajnijih manifestacija.

Uz čelnike subotičke općine i predstavnike hrvatskih institucija i organizaciji u Vojvodini, Bunarićkom proštenju redovito prisustvuju i diplomatski predstavnici Republike Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙