FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zaštitu Jadrana o prodaji zemljišta uz more strancima

RIJEKA,25. kolovoza 2005.(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana odnekontrolirane urbanizacije danas je na konferenciji za novinstvo uRijeci ocijenio da se prodajom zemljišta uz more priprema veća pljačkaod privatizacije.
RIJEKA,25. kolovoza 2005.(Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije danas je na konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da se prodajom zemljišta uz more priprema veća pljačka od privatizacije.

Damir Franolić je u ime Odbora, koji sačinjavaju predstavnici ekoloških udruga kvarnerskog područja i Istre, rekao da se u ime razvoja turizma otvaraju bezbrojna građevinska područja koja mogu kupiti i na njima graditi samo strani državljani, jer u Hrvatskoj nema dovoljno snažnih investitora.

Posljedica je, dodao je, da će strani kapital zatim uvoziti radnu snagu iz inozemstva, gdje bude najjeftinija, a Hrvatska će tako izgubiti prostor, radna mjesta neće se otvarati a dobit će odlaziti iz zemlje.

Bruno Poropat iz rovinjskog ogranka Odbora upozorio je na slučaj Brioni Riviera u kojem je, kako je rekao, Grad Vodnjan prodao 1,5 milijuna četvornih metara prostora uz more po cijeni od pet do sedam eura po četvornom metru. A da je Vodnjan prostor prodao po najnižoj optimalnoj cijeni od 150 eura po četvornom metru, zaradio bi 1,3 milijarde kuna, procijenio je Poropat.

Po njegovim riječima, taj su podatak priznali i čelnici IDS-a Ivan Jakovčić i Damir Kajin, a da u županiji tim povodom nisu ništa poduzeli. Rekao je i da su spriječili raspisivanje referenduma u Istri o sudbini zemljišta Brioni Riviere, a da su sada najglasniji u slučaju Liburnia Riviera Hotela.

Poropat je upozorio da se priprema nova prodaja zemljišta od Pule do Ližnjana na površini od nekoliko tisuća hektara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙