FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drniš: predstavljen projekt obiteljskih gospodarstava

DRNIŠ, 14. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji splitskog Instituta zajadranske kulture i melioraciju krša u Drnišu je danas predstavljenprojekt "Modernizacija i revitalizacija obiteljskih gospodarstava".
DRNIŠ, 14. rujna 2005. (Hina) - U organizaciji splitskog Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u Drnišu je danas predstavljen projekt "Modernizacija i revitalizacija obiteljskih gospodarstava".

Institut je, u suradnji s Drnišem, Šibensko-kninskom županijom i kninskom udrugom "Zvonimir", nositelj toga projekta, vrijednog 143.748 eura, od čega su 80 posto sredstva Europske unije, a preostalih 20 posto osigurat će Institut za jadranske kulture i melioraciju krša i Ministarstvo znanosti.

Cilj je projekta obnova malih obiteljskih gospodarstava. U tu će se svrhu organizirati edukativne radionice koje bi trebale pridonijeti stjecanju novih znanja i tehnologija i na taj način našim poljoprivrednicima pomoći u prilagodbi EU, rekao je Lovro Bučan, zamjenik predsjednika Instituta za jadranske kulture. Istaknuo je da se projekt ne bi mogao realizirati bez suradnje međunarodnih institucija i lokalne zajednice.

Predstavljajući projekt, znanstvenica s Instituta Marija Jug Dujaković istaknula je da je godinu i pol dana, koliko je planirano za njegovu realizaciju, kratak rok, ali da je održiv uz tehnološka znanja i primjenu kroz radionice. Radionice će se organizirati u 13 gradova i mjesta Šibensko-kninske i Zadarske županije, dok će se eksperimentalna poljoprivredna stanica otvoriti u Kričkama, a ona će ostati i nakon završetka projekta.

Grad Drniš u Kričkama je osigurao zgradu za laboratorij i pet hektara zemljišta za pokusne nasade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙