FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Švedska do 2020. želi biti neovisna o fosilnim gorivima

STOCKHOLM, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Švedski premijer Goran Perssonizjavio je u utorak da će Švedska pokušati riješiti se ovisnosti ofosilnim gorivima u idućih 15 godina poticanjem istraživanjaalternativnih izvora energije.
STOCKHOLM, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Švedski premijer Goran Persson izjavio je u utorak da će Švedska pokušati riješiti se ovisnosti o fosilnim gorivima u idućih 15 godina poticanjem istraživanja alternativnih izvora energije.

Predstavljajući parlamentu, koji se okupio prvi put nakon ljetne stanke, vladin plan za idućih 12 mjeseci, Persson je upozorio da je globalno zagrijavanje sve veći problem. "Danas se bojimo klimatskih promjena", rekao je.

"Bit će postavljen novi cilj: stvaranje neophodnih uvjeta da se okonča ovisnost Švedske o fosilnim gorivima do 2020. godine", rekao je.

Zabrinutost za okoliš u parlamentu je izrazio i švedski kralj Carl XVI. Gustaf.

Kralj je rekao da nedavne prirodne katastrofe, poput tsunamija u jugoistočnoj Aziji, uragana Katrine u Sjedinjenim Državama, te lokalna oluja u siječnju koja je nanijela velike štete na jugu Švedske, "ponovno postavljaju pitanja o vezi između ljudskog životnog stila i klimatskih promjena".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙