FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sve više amerikanaca bježi s benzinskih crpki

BOSTON, 13. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sve veći broj Amerikanacatoliko je ljut na rastuće cijene benzina da na benzinskim crpkamaodbijaju platiti gorivo i jednostavno bježe nakon što napunerezervoare svojih automobila.
BOSTON, 13. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Sve veći broj Amerikanaca toliko je ljut na rastuće cijene benzina da na benzinskim crpkama odbijaju platiti gorivo i jednostavno bježe nakon što napune rezervoare svojih automobila.

Nakon što je uragan Katrina doveo do poteškoća u nabavi goriva i utjecao na rast cijena slučajevi bježanja s benzinskih postaja sve se više bilježe u državi New Hampshire, čije registarske pločice krasi parola "živi slobodno ili umri".

Cijena goriva u toj saveznoj državi najviša je u povijesti jer je posljednji žestoki uragan oštetio ili čak srušio većinu lokalnih rafinerija i pogona za preradu nafte. Nakon nepogode galon benzina (oko 3,8 litara) poskupio je za 40 centi i sada stoji tri dolara.

Kradljivci benzina na crpkama svih su uzrasta, boja i "oblika", kazao je vlasnik naftne kompanije Peterborough Joe Hart. Dodao je kako mu je krivo što sve više ljudi dolazi na ideju svoje nezadovoljstvo istresti na ljudima koji posluju s naftom.

"Mislim da je toga sve više zbog porasta cijena goriva", kazao je narednik Paul Leger, policajac iz grada Concorda, komentirajući sve više krađa benzina diljem zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙