FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Kosor primila izaslanstvo Međunarodne lige humanista

ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosorsastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista,međunarodne nevladine organizacije mirotvoraca koja će krajemlistopada u Dubrovniku održati Svjetski kongres jedinstva humanista.
ZAGREB, 13. rujna 2005. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s izaslanstvom Međunarodne lige humanista, međunarodne nevladine organizacije mirotvoraca koja će krajem listopada u Dubrovniku održati Svjetski kongres jedinstva humanista.

Predstavnici Lige, koje je predvodio banjalučki biskup Franjo Komarica, potpredsjednicu Vlade su upoznali s aktivnostima organizacije kojima je Kosor dala punu potporu, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Upoznali su je i da će Liga od 23. do 26. listopada u Dubrovniku održati Svjetski kongres jedinstva humanizma "Humanizam, svjetski mir i globalizacija", zamišljen u svrhu izgradnje i govora o miru, s konkretnim primjerima iz suvremenog svijeta.

Predstavnici Lige zatražili su Vladino pokroviteljstvo nad Kongresom i sudjelovanje premijera Ive Sanadera i potpredsjednice Kosor, koja se zahvalila na upućenom pozivu, ističući značaj održavanja takvog međunarodnog skupa u Hrvatskoj.

Međunarodna liga humanista je međunarodna, neprofitna, nevladina organizacija uglednih mirotvoraca iz cijelog svijeta, osnovana je 1974. u Dubrovniku, a od 1998. sjedište joj je u Sarajevu, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙